Účastníkov SlovakiaTech sme školili v ochrane pred kybernetickými incidentmi

Publikované:
EDIH Cassovium

Kybernetická bezpečnosť je pre malé a stredné podniky (MSP) nevyhnutnou témou. Ako predchádzať kybernetickým útokom a ako postupovať, ak už k bezpečnostnému incidentu dôjde? Týmto otázkam sme sa venovali počas workshopu na konferencii SlovakiaTech 2024, ktorého sa zúčastnili odborníci z oblasti IT a kybernetickej bezpečnosti.

Workshop, ktorý viedol Pavol Sokol, vedúci akademického bezpečnostného tímu na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, sa zameral na praktické aspekty kybernetickej ochrany. Účastníci boli rozdelení do tímov, aby si mohli vyskúšať riešenie reálnych scenárov kybernetických incidentov. Počas cvičení sa naučili, ako efektívne zastaviť šírenie útoku, správne komunikovať s tretími stranami, hodnotiť dopady útoku a navrhnúť adekvátne bezpečnostné opatrenia.

Praktický prístup workshopu umožnil účastníkom získať nielen teoretické poznatky, ale aj konkrétne skúsenosti, ktoré môžu aplikovať vo svojich firmách. Záujem o túto tému ukazuje, že malé a stredné podniky si čoraz viac uvedomujú, aké dôležité je byť pripravený na prípadné kybernetické útoky.

Ďakujeme všetkým zúčastneným za aktívny prístup a veríme, že si z workshopu odniesli cenné vedomosti a nástroje, ktoré im pomôžu zvýšiť úroveň kybernetickej bezpečnosti vo svojich podnikoch.

Kybernetické hrozby sú realitou dnešného digitálneho sveta, ale so správnym prístupom a pripravenosťou je možné riziká minimalizovať a účinne reagovať na prípadné incidenty.

edih cassovium edih cassovium

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email